Granada concert gitaren, Europese kwaliteit

GRANADA concertgitaren zijn al meer dan een decennium een betrouwbare partner voor beginners en tegenwoordig ook voor gevorderde spelers.
Muziek is tegelijkertijd gevoel en zelfexpressie. We willen muzikanten van alle leeftijden en genres voorzien van een geschikt instrument om deze inspiratie te laten klinken. 

GRANADA-gitaren worden gemaakt in Europa – d.w.z. in dezelfde klimaatzone als waar ze worden bespeeld. De bossen worden voorzichtig gedroogd en zorgvuldig opgeslagen totdat ze worden verwerkt. Dit alles geeft een garantie voor geluid, robuustheid en langdurig speelplezier.

Welke gitaar kies je van Granada

De eisen die worden gesteld aan instap- en studentengitaren zijn de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen. Naast een robuust uiterlijk zijn een soepel bespeelbaarheid en natuurlijk een uitgebalanceerd geluid bijzonder belangrijk.
Samen met onze fabrikant hebben we een portfolio ontwikkeld dat zorgt voor een hoog niveau van enthousiasme en motivatie voor alle leeftijden.

De nitrocellulose coating in deze prijsklasse is redelijk vergelijkbaar met veel duurdere instrumenten. Samen met een goed gebalanceerde resonantie van het bovenblad helpt het de gitaren om snel te reageren, transparantie te klinken en een passend volume te behalen.
Alle modellen zijn verkrijgbaar met een massief sparren- of cederblad, de afwerking is zijdemat of hoogglans. Alle mechanismen zijn verguld.

 

De concertgitaren GR 65 PF en GR 65 PZ breiden de serie instapgitaren naar boven uit. Een body van gelamineerd palissander vormt de basis. Ook deze serie is verkrijgbaar met een sparren- of ceder bovenblad.

De Houten rozet en binding aan het bovenblad zorgen voor frisse visuele accenten, vergulde mechanieken maken het geheel af. Zoals bij alle Granada gitaren met een lengte van 65 cm, worden Knobloch Normal Tension snaren af fabriek bespannen.

Granada concertgitaren model 1/65 N – Granada “Natura” met olie finish:

Bijna geen enkele gitarist is zich ervan bewust dat hij tijdens het spelen altijd een lakoppervlak aanraakt. Met de olieafwerking benadrukt de nieuwe Granada “Natura” het directe contact met hout en bevordert op subtiele wijze zowel intuïtie als creativiteit. 

De natuurlijke oliën die zonder toevoegingen worden gebruikt, accentueren de houtstructuur en beschermen tegelijkertijd het oppervlak. 

Camelia-olie staat voor conserverende eigenschappen. Sinaasappelolie beschermt tegen snel uitdrogen, Tungolie is de laag die zorgt voor duurzaamheid en bescherming in de afwerking. Granada “Natura” gitaren zijn zowel ecologisch als gezond.

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Continue Shopping
0